torsdag den 10. maj 2012

Mødregruppe med Sundhedsplejersken..

Her i kommunen har vi den fine ting, at SP kommer hjem indtil de er ca. 3 mdr. Der efter mødes hele mødregruppen 1 gang om måneden (3 gange i alt) i "indrætcenter vendsyssel", i et mødelokale, her i Vrå.. Hvor SP kommer og vejer, måler, rådgiver osv..
Idag (fra 10-12.30) Var vi så nede til den sidste omgang Mødregruppe hvor SP var med. David blev vejet til 5500g Og 61 cm lang. Han har "kun" taget 500g på, på en måned. Tidligere har han taget 400-450g på på 14 dage, Men det kan jo heller ikke fortsætte. Så bliver han da en prop til sidst ;) Men han er til gengæld vokset hele 3 cm :) Ikke så underligt at han snart ikke kan passe str. 56 mere?! Så vi skal nok snart have vasket og sorteret al hans tøj i str. 62..?!
De andre bebser er stadig noget større end David.. Men det er der jo ikke noget underligt i :) Han er til gengæld rimelig godt med motorisk.. Så helt bagud er han ikke ;) SP sagde at man skulle tro at David har "glemt" at han er for tidlig født.. Fordi han ikke er spor sensetiv, ligner ikke et præmatur barn,  og at han vægtmæssigt ligger super fint.. Der er faktisk nogle babyer der ligger på det stadige i vægt kurven, selvom de er født til tiden.. Så ros ros og ros, fra SP af..
Man kan da KUN være stolt over at være mor til sådan en supermand :D


Det "eneste" som vi lige skal rette lidt op på, er at han er blevet "træt" af grød.. Eller.. Han gider ikke skeen.. Så snart han får den ind i munden, så vil han bare have den ud igen. Og på sådan en underlig måde folder han tungen og skubber den ud.. Han har været oppe på 2 måltider om dagen. Men lige pludselig gad han det bare ikke mere :S Meget mystisk, for han virkede meget interesseret i det. Og spiste lyn hurtigt en hel portion.
SP mente jeg skulle blive ved med at tilbude det 2 gange om dagen. Og så prøve med forskellige skeer. Selvom jeg allerede har prøvet en 4 forskellige eller sådan noget. Pt. laver jeg en halv portion grød, som jeg blander op med mælk. Så kan han få det i flasken. Men ja, han skal jo lære det med skeen.. Så nu må jeg ud og finde nogle andre skeer. Og så se om det hjælper.
Kryds lige fingre folkens ;)
Der ud over syns hun at han skal tjekkes af en fysioterapeut. Fordi jeg syns han krummer sig helt sammen med man køre hånden op af hans ryg. Det er som om at han er øm/stiv i musklerne. Han kan heller ikke rigtig få fat i hans fødder endnu. Hvilket jeg syns er underligt når han godt kan trille og møve sig rundt..  Så hun sender en henvisning til en fys på mandag.. Så må vi se hvad hun siger :) Det kan jo være det er fordi han har lagt så meget i kuvøse eller lignende?! Deres krop er jo ikke "klar" til at ligge ned når de bliver født så tidligt.. Han skulle jo ha "lagt" og svømme rundt i vand 10 uger mere.. Men det er bare min teori...
Nåe, men her er da lige et par billeder fra Mødregruppen (der er en dreng mere, men han var vist lige midt i mad da jeg hev kameraet frem, så han slap for billeder denne gang..)

Hov, Hvad er det mon for en sort dims hende sundhedsplejersken har med?


David kigger på pigerne.. ;)






2 kommentarer:

  1. Han er simpelthen så sej ham David!!!
    Hvor er det stort at han er så godt med!
    Og Mikkel er ham er ca. lige store nu :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er bare super lækkert at han er så godt med.. Det er lidt sjovt at de følges sådan.. Og sej at Mikkel kan følge med i forhold til hans sygdom..

      Slet